Wellness pobyt, Hotel Rezident, Turčianske Teplice

Wellness pobyt Senior gold sme zakúpili pre manželovu mamku k okrúhlym narodeninám na portáli Zľavadňa za 142 € (vrátane dane z ubytovania) v hoteli Rezident v Turčianskych Tepliciach na 2 noci. Zároveň sme si s manželom zakúpili pobyt pre dvoch za 175 €. Súčasťou balíčka bola 15 minútová klasická masáž, 20-minútová kolagénová terapia a 15 minútová terapia bio lampou. Bio lampa bola súčasťou kupónu len pri senior pobyte. Zároveň bola poskytnutá voľná vstupenka do galérie Mikuláša Galandu. Obidva vouchery zahŕňali polpenziu a 2-hodinový vstup do Aquaparku s liečivou termálnou vodou.

Turčianske Teplice sú kúpeľným mestečkom. Ležia v Žilinskom kraji, asi 25 km južne od Martina. Východne od Turčianskych Teplíc leží Veľká Fatra, západne Ždiar.

UBYTOVANIE

Ubytovanie sme mali zabezpečené už v spomínanom hoteli Rezident. Hotel sa nachádza priamo v centre kúpeľného mestečka, len na skok od kúpeľných domov a Aquaparku. Pred hotelom sa nachádza krásny park, plný zelene a oddychových zón. Hotel disponuje parkovacími miestami, čo bolo veľkou výhodou, nakoľko sme mohli zdarma parkovať pred hotelom, hoci sme sa nachádzali takmer pri pešej zóne. Okolie hotela je pekne upravené. Je možné robiť dlhé prechádzky krásne upravenými parkmi alebo si posedieť pri fontáne, či na lavičke pri rieke Teplica, ktorá preteká mestom. Miestne je rieka nazývaná Žarnovica.

Manželova mamka mala jednolôžkovú izbu bez balkóna a my s manželom dvojlôžkovú s balkónom. Balkón sme však vôbec nevyužívali, keďže sme sa snažili tráviť väčšinu času vonku. Čo sa týka kvality ubytovania, nebola som spokojná. Ide o starý hotel, ktorý sa prezentuje ako 3-hviezdičkový, ale ani zďaleka 3 hviezdičky nedosahuje. Potrebuje komplexnú rekonštrukciu. Kreslá vyzerali ako „ohlodané“, kachličky v kúpeľni rozbité. Nábytok i všetko ostatné mi pripadalo ako z čias socializmu. O chladničke na izbe sme mohli len snívať. Ešteže bol na izbe aspoň televízor.

STRAVOVANIE

V hoteli sme mali zaplatenú polpenziu. Reštaurácia má k dispozícii letnú terasu. Na raňajky boli bufetové stoly a každý si z nich mohol vybrať to, čo preferuje. Ak sa niečo z toho čo preferujete minulo, na požiadanie Vám to personál doniesol. Jediné, čo môžem vytknúť, tak bola absencia džúsu. Na pitie však boli k dispozícii džbány s vodou a citrónom, či pomarančom. Večere boli servírované, na výber bolo zo štyroch jedál. Varili však chutne a personál bol milý a ústretový.

Na obed, kávu či zmrzlinu je možné ísť do Pizzérie Mimosa, ktorá sa nachádzala hneď vedľa hotela Rezident.

PROCEDÚRY A WELLNESS

Ako som už spomínala v cene sme mali zopár procedúr. S masážou sme boli všetci traja spokojní, škoda len, že netrvala dlhšie ako 15 minút. Kolagénová terapia i terapia bio lampou boli tiež v poriadku. Bonusom bol vstup do Wellness centra v Aquaparku Turčianske Teplice. V cene voucheru sme mali 2 hodiny pre 3 osoby. Ak by sme si vstupné museli zakúpiť, cena je 15 € na 2 hodiny na dospelú osobu. Ako prvé sme využili 20 minútový sedací bazén s 38 stupňovou liečivou termálnou vodou. Pokračovali sme do vírivky a neskôr do vonkajšej časti aquaparku, kde sa nachádzajú plavecký bazén, atrakčný bazén, tobogány, šmýkľavka, veľká aquapark-vírivka a detský vonkajší bazén. Turčianska minerálna voda je hydrogen-uhličitano-horečnato-vápenatá.

VÝLETY V OKOLÍ

Vlkolinec

Výlety sme museli prispôsobiť veku manželovej mamky, takže sme sa orientovali na tie fyzicky nenáročné. Prvý výlet sme absolvovali už v prvý deň a bol ním Vlkolinec. Táto podhorská osada, ktorá je prímestskou časťou mesta Ružomberok, je pamiatkovou rezerváciou ľudovej architektúry. V roku 1993 bola zapísaná do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Osadu dnes tvorí 45 usadlostí drevených obytných domov a hospodárskych budov postavených v strmom svahu. Stredom obce preteká potok prameniaci pod svahmi Sidorova. Uprostred tradičnej zástavby sa v centre obce nachádza zvonica, studňa, murovaný kostol a škola.

Kremnica

V posledný deň pobytu sme zas absolvovali výlet do Kremnice. Nachádza sa 20 km od Turčianskych Teplíc, v Kremnických vrchoch v okrese Žiar nad Hronom. Výsady slobodného kráľovského a banského mesta udelil Kremnici v roku 1328 uhorský panovník Karol Róbert. Kremnica je známa svojou mincovňou. V roku 1329 sa v nej vyrazili prvé uhorské groše. V centre mesta je Štefánikovo námestie s hlavnou dominantou Kremnice mestským hradom s gotickým kostolom svätej Kataríny. Je to neskorogotický kostol s mohutnou a vysokou vežou. Najstaršou stavbou je románsky karner z 13. storočia. Súčasťou hradu je aj Hodinová veža, zvyšky bývalej radnice, tri bašty a severná Vežová brána. Opevnenie kremnického mestského hradu je najstaršie zachované spomedzi opevnení známych slovenských mestských hradov. Z vyhliadkovej veže sú krásne výhľady. Vstupné je 3 € na osobu.

CELKOVĚ HODNOTENIE:

Wellness pobyt v hoteli Rezident Turčianske Teplice hodnotím 5 bodmi z 10. Veľkým negatívom je starý nezrekonštruovaný hotel, ktorý nezodpovedá štandardom súčasnej modernej doby. Pozitívom je poloha hotela, priamo v centre kúpeľného mestečka. Ďalším pozitívom je stravovanie, voči ktorému nemám žiadne námietky. Oceňujem snahu hotela prilákať zákazníkov tým, že poskytnú procedúry i vstup do wellness centra v aquaparku v cene pobytu. Dôkazom toho, že sa im to darí, bol plne obsadený hotel v čase našej návštevy. Každý má iné preferencie a niekomu nevadí nižšia úroveň ubytovacích služieb. Ja osobne by som si však už tento hotel nevybrala.

Wellness pobyt som kupovala tu: https://www.zlavadna.sk/zlava_297275_wellness-pobyt-v-turcianskych-tepliciach-v-hoteli-rezident-s-procedurami-polpenziou-a-vstupom-do-aquaparku?

Celkové náklady na pobyt:

Senior pobyt pre 1 osobu na 2 noci – 142 €

pobyt pre 2 osoby na 2 noci – 175 € (na pobyt sme využili rekreačný príspevok od zamestnávateľa vo výške 50 % z ceny, čo znížilo cenu pobytu pre dvoch na necelých 88 €)

PHM – 44 €

vstupné mestský hrad Kremnica – 3 €

Facebook Comments

Leave a Reply

÷ 9 = 1