Oravský Háj Garden Hotel & Resort****

Ak hľadáte inšpiráciu na využitie rekreačného príspevku a máte rodinu s deťmi, Rezort Oravský Háj bude pre Vás ako stvorený. Nachádza sa 6 km od mesta Trstená, na okraji obce Brezovica. Nejedná sa o hotel, kde je všetko pod jednou strechou, ale o komplex so samostatnými budovami postavenými vo vidieckom štýle. Celý rezort je zasadený do prírody a nachádza sa na ňom farma so zvieratami. Najviac sú tam zastúpené kone, na ktorých je možné za poplatok aj jazdiť. Táto takmer rozprávková scenéria je ako stvorená pre deti. Cena pobytu bola 392 € na 2 noci pre 2 osoby. V cene bola polpenzia, wellcome drink, neobmedzený wellness, 20 minútová masáž chrbta a mini degustácia vína.

UBYTOVANIE

Ubytovaní sme boli v budove v blízkosti tzv. hlavnej budovy s recepciou a reštauráciou. V objekte boli štyri ubytovacie jednotky. Na prízemí dve izby a na poschodí dva mezonety, v ktorých sme s rodinou bývali. Na prízemí bola priestranná obývacia izba s dvoma sedačkami, stôl, kreslo, skriňa, vešiaková stena, televízor, minibar. K dispozícii bola rýchlovarná kanvica, jednorazové vrecúška s kávou a čajom. Na stole nás čakal darček, víno z vinotéky hotela. Z izby bol východ na priestranný balkón. Na prízemí bola kúpeľňa s vaňou, spojená s toaletou. K dispozícii boli uteráky, osušky, fén na vlasy a toaletný papier. V dávkovačoch bolo tekuté mydlo a sprchovací gél. Pri komplexe so 4 hviezdičkami by som však očakávala mini fľaštičky so šampónom, či telovým mliekom, prípadne iné hygienické drobnosti. Nočná časť mezonetu bola umiestnená na poschodí. Posteľ bola veľká a matrace pohodlné. Veľkým mínusom však bola absencia klimatizácie. V izbe bolo horúco. V mesiaci máj stačilo len otvoriť na noc okno, ale neviem si tam predstaviť spať v lete. V apartmáne sme mali pripravenú tašku s extra osuškami do wellnessu, čo považujem za úžasný nápad a ešte som sa s tým v iných hoteloch nestretla.

V hlavnej budove sa myslelo aj na deti, ktoré majú k dispozícii detský kútik i menšiu telocvičňu s lezeckou stenou. V spoločenskej miestnosti si môžete zahrať kulečník či stolný futbal.

STRAVOVANIE

Stravovanie v komplexe Oravský Háj je naozaj skvelé. Raňajky i večere boli formou bufetových stolov. Široká ponuka jedál či už na raňajky alebo na večeru musia ulahodiť každému zákazníkovi. Čo sa týka raňajok, okrem praženice, párkov, mini klobások, zeleniny, ovocia, jogurtov a ingrediencii do studených mís, boli k dispozícii aj ryby a rôzne pomazánky, či šaláty. Samozrejmosťou bola káva a džús. Na večeru ste si mohli vybrať z mäsitých či bezmäsitých jedál a rôznych regionálnych jedál. Ja som bola nadšená z jelenieho ragú. Mäsko bolo mäkkúčke, rozplývalo sa na jazyku. Na výber boli dva druhy polievky. Po večeri ste si mohli dať koláč, či mrazené korneto.

WELLNESS

Wellness centrum sa nachádza v samostatnej budove. Pred budovou je vonkajší bio bazén, ktorý je v letných mesiacoch napustený vodou bez pridania chlóru, či iných chemikálii. V čase nášho pobytu však kúpanie pod holým nebom ešte nebolo možné. Preto sme si zaplávali vo vnútornom bazéne, ktorý je 12 metrov dlhý, 6 metrov široký s hĺbkou od 1,3 do 1,8 metra. Pri bazéne je priestranná vírivka, zhruba pre 8 ľudí. Mínusom je fakt, že rodičia s menšími deťmi nemajú k dispozícii detský bazénik a preto trávia čas s deťmi vo vírivke. Tá by podľa môjho názoru mala slúžiť na relax pre dospelých. Do saunária majú prístup len tí zákazníci, ktorí majú sauny v zakúpenom balíku, resp. ktorí si ju priplatili. Saunový svet je na veľmi vysokej úrovni. Najdete tu finskú saunu, infra saunu, parnú a soľnú saunu. K dispozícii je aj oddychová miestnosť a ďalšia relaxačná miestnosť s biokrbom. Po saune sa môžete schladiť v malom ľadovom bazéne. Občerstviť sa môžete vodou s citrónom a limetkami alebo rôznymi druhmi ovocia. Súčasťou wellnessu je aj miestnosť na masáže, či iné procedúry. S masážou sme boli všetci spokojní. Menej už s fitness centrom. Nie že by tam nebolo dostatok strojov, či náradia, ale je umiestnené rovno pod strechou a horúčava tam doslova sálala. Klimatizácia tam nie je, takže som zvládla cvičiť sotva 20 minút.

OKOLIE

Rezort je nádherne upravený. Jeho centrom je mlyn z roku 1921, ktorý dodáva tomuto miestu úžasnú atmosféru. Nedivím sa, že toto miesto láka toľko zákazníkov. Môžete si posedieť na vonkajšej terase, dať si kávu a hľadieť na plávajúce ryby v jazierku. Je to veľmi ukľudňujúce. Celý areál je akoby vsadený do prírody. Jazierká, potôčik, zvieratká, upravené chodníky, udržiavané trávniky. Ak si chcete urobiť rodinnú opekačku, ohnisko je k dispozícii. Môžete sa previesť loďkou, zajazdiť si na koni alebo si uloviť pstruha. Samozrejme to však musíte vopred nahlásiť na recepcii. Môžete si požičať elektrobicykel a vybrať sa pozorovať prírodu na kolesách alebo sa len tak prechádzať a kochať sa nádhernou scenériou tohto miesta. Deti tu majú k dispozícii aj vonkajšie preliezačky, hojdačky a iné vonkajšie náradie. Možno by som ešte trochu popracovala na rozšírení tohto vonkajšieho priestoru pre deti, pretože deti je tam neúrekom 🙂 Dospelí zas môžu degustovať vína z domáceho vinárstva.

VÝLETY V OKOLÍ

MÚZEUM ORAVSKEJ DEDINY ZUBEREC

36 kilometrov od rezortu Oravský Háj sa nachádza Múzeum oravskej dediny v obci Zuberec. Výstavba múzea sa začala v roku 1967 na pasienkoch obce. Stavby v múzeu sú väčšinou originály, ktoré pôvodne stáli v rôznych lokalitách na Orave. Objekty, ktoré nebolo možné previezť, boli rekonštruované.

Dovolenku na Orave som absolovala aj minulý rok a v tom čase sme navštívili Oravský hrad, Oravskú priehradu, sochu Krista v obci Klin a drevený kostolík v Tvrdošíne. Viac o tomto výlete sa dočítate tu: http://www.cestujem-recenzujem.sk/2023/11/06/pobyt-na-orave-hotel-rohac-trstena/

CELKOVÉ HODNOTENIE

Rezort Oravský Háj je ako stvorený pre pobyt rodičov s deťmi. Celý komplex je udržiavaný a upravený. Ubytovanie, stravovanie i wellness centrum je na vysokej úrovni. Cena pobytu je síce vyššia, ale zodpovedá ponúkaným službám. Najväčším nedostatkom je absencia klimatizácie. Hodnotím 9 bodmi z 10.

Pobyt som kupovala priamo na stránke hotela: https://www.oravskyhaj.sk/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw3ZayBhDRARIsAPWzx8qbPgB4Sg_NHao2a2IP_VRgoPdhLcMH-jMRSLXJxXZerkS9BgIY3UgaAvMOEALw_wcB

Cena balíka Relax pre 2 osoby – 392 € (po využití príspevku na rekreáciu 196 €)

Facebook Comments

Leave a Reply

28 ÷ 4 =