Wellness pobyt, Penzión Panda***, Turčianske Teplice

Turčianske Teplice je kúpeľné mestečko, do ktorého sa rada vraciam. Navštívila som ho aj minulý rok. Tohto roku sme si s manželom vybrali pobyt v Penzióne Panda, ktorý ponúkal Zľavomat. Cena pobytu bola 179 € a jeho súčasťou bolo ubytovanie na 2 noci s polpenziou a 2 hodinový vstup do Aquaparku Turčianske Teplice. Kúpeľné mestečko Turčianske Teplice leží v Žilinskom kraji, asi 25 km južne od Martina. Východne od Turčianskych Teplíc leží Veľká Fatra, západne Ždiar.

UBYTOVANIE

Hneď v úvode u mňa vonkajšie schody pokryté špinavým kobercom, vedúce do ubytovacej časti navodili tušenie, že s ubytovaním spokojná nebudem. Ubytovaní sme boli v podkroví penziónu. Skosenie stien uberalo miesto v už aj tak malinkej izbe. Miestami som sa cítila ako Popoluška, ktorú za trest macocha zavrela na povale v malej komôrke :-). Okná boli malé, vybavené žalúziami proti slnku. Klimatizácia v izbe chýbala a popravde si nedokážem predstaviť, ako by v tejto izbe niekto fungoval v lete. Nábytok v izbe bol starý, nemoderný. Izba však bola čistá, čo bolo najdôležitejšie. V izbe sa nachádzal malý televízor. Aj kúpeľňa sa svojim dizajnom zastavila v čase. Tipujem 90 roky? Na malej chodbičke sa nachádzala skriňa a minichladnička. V celej ubytovacej časti penziónu bol „divný puch“. Nejde o to, že by sa o izby nestarali, lebo upratovačky si robili svoju prácu, ale o to, že je potrebné vymeniť a kompletne zrekonštruovať celú ubytovaciu časť penziónu, nakoľko na chodbách to páchne ako kdesi na starej chate, či v moteli na samote.

STRAVOVANIE

Priestory vnútornej reštaurácie, kaviarne i vonkajšej reštaurácie sú veľmi pekné, upravené. Vnútorná reštaurácia je vyzdobená na čínsky spôsob. V reštáurácii ponúkajú jedlá čínskej kuchyne, avšak bohužiaľ my sme žiadne ázijske jedlo nedostali. Žiadne bufetové stoly sa nekonali, ale to by mi nevadilo, keby sme si mohli vybrať jedlá z jedálneho lístka. V prvý deň nám čašník prečítal štyri názvy jedál, z ktorých si môžeme vybrať večeru, na ďalší deň bol výber už len z dvoch jedál. V prvý večer sme boli s jedlom spokojní, druhý deň už menej. Na polievku sa ani nepýtali, doniesli to, čo mali. Raňajky sme si vyberali z jedálneho lístka a nemám voči ním výhrady. K raňajkám sme dostali kávu a džús. Reštaurácia robí rozvoz jedál a podáva tiež denné menu v čase obeda za prijateľné ceny. V čase obeda bola vonkajšia reštaurácia plná. Personál je milý, usmievavý. Majiteľ sa zaujíma, či je všetko v poriadku.

WELLNESS

V cene voucheru bol vstup do Wellness centra v Aquaparku Turčianske Teplice na 2 hodiny. Ak by sme si vstupné museli zakúpiť, cena je 17 € na 2 hodiny na dospelú osobu. Ako prvé sme využili 20 minútový sedací bazén s 38 stupňovou liečivou termálnou vodou. Pokračovali sme do vírivky a neskôr do vonkajšej časti aquaparku, kde sa nachádzajú plavecký bazén, atrakčný bazén, tobogány, šmýkľavka, veľká aquapark-vírivka a detský vonkajší bazén. Turčianska minerálna voda je hydrogen-uhličitano-horečnato-vápenatá.

OKOLIE

Hotel sa nachádza v blízkosti centra kúpeľného mestečka, len na skok od kúpeľných domov a Aquaparku. Hotel disponuje vlastným bezplatným parkoviskom. V Turčianskych Tepliciach je možné robiť dlhé prechádzky krásne upravenými parkmi alebo si posedieť pri fontáne, či na lavičke pri rieke Teplica, ktorá preteká mestom. Miestne je rieka nazývaná Žarnovica.

VÝLETY V OKOLÍ

Blatnický hrad

Nad obcou Blatnica sa vo výške 658 m n. m., na strmom kopci týči zrúcanina Blatnického hradu. Dobrovoľníci pracujú na obnovení hradu, snažia robiť viaceré čistiace a rekonštrukčné práce. Na hrade je zachované murivo západnej veže. Hrad sa nachádza 15 km od Penziónu Panda.

Múzeum Jána Kollára, Mošovce

Z Blatnického hradu sme sa presunuli 8 km do dediny Mošovce, kde sa nachádzalo Múzeum Jána Kollára. Múzeum bolo postavené na mieste jeho rodného domu, ktorý zhorel pri požiari v roku 1863. Mošovce sa môžu pýšiť pekným anglickým parkom z druhej polovice 18. storočia a Révayovským kaštieľom. Ide o neskorobarokovú stavbu z druhej polovice 18. storočia.

V minulom roku sme si z Turčianskych Teplíc urobili výlet do 20 km vzdialenej Kremnice. O tomto výlete sa dočítate v mojom článku o Turčianskych Tepliciach tu: http://www.cestujem-recenzujem.sk/2023/06/09/wellness-pobyt-hotel-rezident-turcianske-teplice/

CELKOVÉ HODNOTENIE

Napriek tomu, že sme si celkovo výlet užili, musím konštatovať, že ubytovanie v Penzióne Panda nezodpovedá 3 hviezdičkám. Ohodnotila by som ho na 2 hviezdičky. Ubytovacia časť hotela je stará, nezrekonštruovaná, nezodpovedajúca modernému bývaniu v danej kategórii. Stravovanie je v poriadku, ale neponúka dostatočný výber jedál na večeru pre zákazníkov so zakúpenou polpenziou. Poloha hotela je skvelá, blízko centra. Penzión je pre nenáročných zákazníkov, ktorí si nepotrpia na vyšší štandard ubytovania. Hodnotím 4 bodmi z 10.

Pobyt som kupovala tu: https://www.zlavomat.sk/akcia/827358-relaxacny-pobyt-s-polpenziou-aj-vstupom-do-spa-aquapark-turcianske-teplice

Cena pobytu pre 2 osoby : 179 €

Facebook Comments

Leave a Reply

× 3 = 6