Wellness pobyt, Hotel Bachledówka***, Czerwienne-Bachledówka, Poľsko

Pobyt v hoteli Bachledówka som zakúpila na Zľavomate ešte v zime, za sumu 93 €. Išlo o pobyt na 2 dni (1 noc) s polpenziou a neobmedzeným wellnessom. Pobyt sme absolvovali s priateľmi. Hotel je umiestnený na kopci v horskej dedinke Czerwienne-Bachledówka. Nachádza sa 15 km od turisticky známeho mestečka Zakopané. Hotel ponúka nádherné výhľady na hory a z opačnej strany na údolie.

Hotel Bachledówka
Výhľad z balkóna

UBYTOVANIE

Interiér hotela je moderný, v čase nášho príchodu pekne Veľkonočne vyzdobený. Izba Klasik v tomto hoteli nie je veľká, ale postačujúca. Je klimatizovaná, vybavená televízorom, stolíkom a dvoma stoličkami. Na stole sme našli rýchlovarnú kanvicu, 2 šálky, 2 poháre a čaj. V izbe by ste však márne hľadali chladničku, resp. minibar. V malej chodbičke je vstavaná skriňa. Izba disponuje balkónom s pekným výhľadom. Kúpeľňa je dostatočne priestranná, spojená s toaletou, vybavená sprchovacím kútom. Samozrejmosťou boli osušky, uteráky, fén na vlasy. Z hygienických potrieb boli k dispozícii malé mydlá a mini fľaštičky sprchovacieho gélu. V skrini boli 2 župany, hoci vo voucheri zo Zľavomatu bolo uvedené, že sa za župany v prípade pobytu len na 1 noc pripláca.

Interiér hotela
Izba Clasic
Kúpeľňa

STRAVOVANIE

Jedáleň bola zariadená skôr tradičnými architektonickými prvkami, čo síce trochu neladilo s moderným štýlom vo vstupnej hale, ale napriek tomu sa mi to páčilo. Polpenzia mala spočívať v bufetových stoloch na raňajky i večere. Na voucheri bolo uvedené, že pri nižšom počte ľudí budú podávané servírované večere, čoho som sa trošku obávala. Ubytovaných ľudí v hoteli nebolo až tak málo, ale pravdepodobne mali zaplatený pobyt len s raňajkami. Moje obavy však boli zbytočné, pretože trojchodová večera bola skrátka úžasná, vizuálne i chuťovo. Ako polievku sme si vybrali poľskú Veľkonočnú polievku žurek. Druhý chod sme mali rozdielny. My ženy sme si vybrali kuracie mäso a chlapi panenku. Bufetové raňajky sa podávali až do 10,30 hod., takže sme si mohli dlhšie pospať. Výber jedál bol postačujúci a s kávou sme tiež boli spokojní.

Jedáleň

WELLNESS

Wellness centrum v hoteli Bachledówka je dostatočne priestranné, avšak bazénová časť je akoby oddelená o saunária. V prvej časti sa nachádza bazén, štvormiestna vírivka a infra sauna. Parnú a fínsku saunu sme hľadali kdesi na chodbe. Nie je tam žiadna kaďa so studenou vodou, len sprcha. Zo saunového sveta som mala trochu rozpačitý dojem. Bazén však bol dostatočne veľký, okolo neho sa nachádzali ležadlá. Sklenené okenné tabule poskytovali výhľad na okolitú prírodu. V recenziách na hotel si niektorí ľudia sťažovali na studenú vodu. Mne sa však studená nezdala a to som dosť zimomravá. Ďalšou výčitkou na hotel, o ktorej som sa dočítala bola vypnutá fínska a parná sauna. Aj my sme dostali zo Zľavomatu upozornenie, že dve sauny nebudú počas pobytu funkčné. Nakoniec však bolo všetko v poriadku a sauny fungovali. Zrejme preto, že bola dostatočná obsadenosť hotela.

Wellness
Wellness

OKOLIE

Ako som už spomínala, výhľady z hotela sú nádherné. Hory, údolia, zeleň, na pastvinách kone, krásna scenéria. Dobrý východiskový bod na prechádzky, turistiku či jazdu na bicykli, v zime ideálne na bežkovanie. Najbližšie lyžiarske stredisko je od hotela vzdialené 12 km. Vonkajšie priestory okolo hotela sú upravené, udržiavané. Nájdete tam aj vonkajšie ihrisko pre deti.

okolie hotela
okolie hotela
okolie hotela
okolie hotela

VÝLETY V OKOLÍ

Zakopané

Približne 15 km od hotela sa nachádza známe mestečko Zakopané, ktoré sa nachádza v Malopoľskom vojvodstve. V strede mesta sa nachádza známa ulica nazvaná Krupówki. Táto dlhá ulica, ktorú by sme mohli nazvať aj bulvárom, je plná obchodov, reštaurácii, kaviarní či cukrárni. V reštauráciách sa podávajú hlavne regionálne pokrmy a sú zariadené typicky tatranským štýlom, veľa dreva, veľa ornamentov a iné detailov pripomínajúcich horský štýl tohto hlavného mesta Tatier. Hlavným trhoviskom v tomto mestečku je Trhovisko Gubalowka. V stánkoch môžete nájsť výrobky z vlny, rôzne suveníry, či výrobky z dreva. Prechádzkou cez trhovisko sa dostanete až k spodnej časti lanovky k hore Gubalowka. Lanovkou sa jednoducho môžete dostať hore, avšak nás prekvapil dážď, tak sme si radšej išli sadnúť do kaviarne a vychutnať si kávu.

Zakopané

Zakopané
Zakopané
Zakopané
Zakopané
Zakopané
Zakopané

TERMY GORACY POTOK

Termálne kúpalisko Horúci potok leží 13 km od hotela Bachledówka a tam sme sa rozhodli stráviť druhý deň nášho pobytu. Z hotela sme ako pozornosť dostali 20 % zľavu na vstupné v tomto termálnom kúpalisku. Vstupné bez zľavy vychádza na 17,50 € za osobu na 2,5 hodinový lístok. My sme po zľave platili 14 € za osobu. K dispozícii bola aj možnosť zakúpenia 1,5 hodinového lístka alebo celodenného lístka. Zaparkovali sme bez problémov, ale prišli sme 5 minút pred otvorením. Ide o komplex vonkajších bazénov s prírodnou liečivou sírovou vodou. Môžete tu nájsť 21 bazénov s rôznymi funkciami, vrátane tobogánov pre deti. Drink si môžete dať vo vodnom bare, najesť sa môžete v štýlovej reštaurácii na poschodí, či samoobslužnej jedálni na prízemí. Komplex zahŕňa aj wellness centrum so saunami, ale tie samozrejme nie sú súčasťou klasickej vstupenky. Za 5-hodinovú vstupenku bazény a sauny zaplatíte 28 € na osobu. Termálne kúpele Goracy potok sa postupne rozširujú a upravujú podľa potrieb zákazníkov. Naposledy sme tu boli v roku 2019 a videli sme zmeny k lepšiemu. Viď môj predchádzajúci článok o Goracom potoku tu: http://www.cestujem-recenzujem.sk/wp-admin/post.php?post=261&action=edit

CELKOVÉ HODNOTENIE

Hotel Bachledówka hodnotím vcelku pozitívne, zodpovedá 3 hviezdičkovému hotelu. Izby sú štandardné, účelne zariadené. Nevýhodou sú pomerne tenké steny, je počuť susedov. Wellness je priemerný, ale bazén má dostatočne veľký rozmer na plávanie. Dúfam však, že hotel prehodnotí svoje praktiky vypínania sáun pri menšej obsadenosti hotela, pretože wellness pobyt bez wellnessu nemá zmysel a prišiel by tak o potenciálnych klientov. Čo môžem na tomto hoteli vyzdvihnúť je kvalita stravovania. Jedlo bolo naozaj fantastické. Hotel má k dispozícii aj herňu pre deti. Poloha hotela na kopci v tichom prostredí, uprostred prírody, ale zároveň uprostred ničoho, je pre milovníkov prírody veľkým plusom, pre ľudí, ktorí potrebujú byť „v centre diania“ je skôr nevýhodou. Hotelu dávam 7 bodov z 10.

Pobyt som kupovala tu: https://www.zlavomat.sk/podnik/39112-hotel-bachledowka?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwiMmwBhDmARIsABeQ7xSCRgEXLBF_FUtvs-Uh2nRj1wR8D2l7obFry0Y5Nykn8pQqERsSu4EaAlJLEALw_wcB

Náklady na výlet:

Wellness pobyt na 2 dni (1 noc) vrátane polpenzie a celodenného wellnessu pre 2 osoby – 93 €

Vstupné pre 1 osobu do termálnych kúpeľov Goracy potok – 14 €

PHM (4 osoby) – 34 €

Facebook Comments

Leave a Reply

× 5 = 35