Aquapark Zakopané (Poľsko)

Rada navštevujem poľské aquaparky, pretože za doposiaľ sa mi potvrdilo, že „za menej peňazí“ môžem dostať „viac muziky“ ako v aquaparkoch na Slovensku. Tentokrát som sa rozhodla pre Aquapark v Zakopanom. Na zľavomate som si zakúpila kupón na celodenný vstup na bazény i sauny pre 2 osoby za 19,99 €. Trochu sme sa obávali, že keď navštívime aquapark v sobotu, tak bude totálne preplnený, ale nebolo tomu tak.

Aquapark v Zakopanom má celkovú kapacitu 800 ľudí, ale pri našej návšteve ich bolo sotva 200, čo sme ocenili. Hneď po príchode nás zarazilo veľmi malé množstvo ležadiel. Bolo ich doslova zopár. Vo vonkajšom priestore pri bazénoch ich bolo dosť, ale nemohli sme si ich preniesť. Keďže v novembri sa človek vonku ťažko bude opaľovať, určite by som na mieste majiteľov, resp. zamestnancov vychádzala v ústrety zákazníkom a počet ležadiel by som minimálne zdvojnásobila. Osušky, prípadne župany si teda ľudia odkladali v priestore pri vonkajších oknách na výklenkoch, takže predstava môjho manžela o tom, že si ľahne a bude čítať sa teda rozplynula.

V aquaparku sa nachádzajú 3 bazény vo vnútri a 2 vonku. Vo vnútri je veľký plavecký bazén s troma dráhami na plávanie, ktorý využívajú hlavne dospelí ľudia. Ďalej sa tam nachádza bazén určený na zábavu pre dospelých i deti doplnené ležadlami s vírivkami a menší detský bazén, pri ktorom sa nachádza bazén „divoká voda“. Voda v ňom nemala až taký „ťah“ takže si bolo potrebné pomáhať v určitých miestach plávaním 🙂 . Aquapark disponuje 6 vírivkami a 3 tobogánmi. Vonkajší bazén má  vírivkové ležadlá a je dosť priestranný na plávanie. Hoci v ňom bola dostatočne teplá voda, neodporúčala by som v nej zimných mesiacoch plávať, pretože vzduch je príliš chladný. Vo vonkajšom priestore je aj menší liečivý s teplotou vody až 32 ° C s jedinečným chemickým zložením vody (vápnik, sodík, síra, horčík, draslík a kremík).

Na poschodí sa nachádza saunový svet, ktorý bol v cene zľavomatového vstupu. Z neho som bola dosť rozčarovaná. Na pohľad vyzerá skvelo, avšak prakticky dosť diletantsky vyriešený. Nájdeme tam fínsku saunu, bio saunu, parnú saunu, soľnú saunu a odpočinkovú miestnosť. Vo fínskej saune som nebola, tak nemôžem hodnotiť. Bio sauna je typ fínskej sauny s teplotou 65 °C. Odporúčam si sadnúť na vyššie položené lavice, lebo ja som sedela dole a ťahalo mi na nohy.  Spod dverí bolo cítiť studený vzduch, čo som v saune ešte nezažila. V parnej saune by mala byť teplota vzduchu podľa popisu od 40 do 45  °C, avšak neverím, že túto teplotu sauna dosiahla. Ľudia, ktorí tam mali sedieť sa radšej postavili, aby zachytili aspoň nejakú paru, ktorá stúpala hore, čiže sa nachádzala v hornej časti sauny. Aj tam ťahalo spod dverí.  Soľná sauna  by mala mať teplotu od 30 do 40 °C. Netrúfam si odhadnúť koľko v skutočnosti mala, ale skôr mi pripomínala posedenie v soľnej jaskyni ako v saune. Ľudia to ihneď zistili a každý sa tam zdržal maximálne 5 minút a odišiel. Viac ako hodinu sme sa saunovom svete nezdržali.

Na poschodí sa nachádza Aqua bar. Takto by som ho ja osobne nenazvala. Je to skôr bufet s rýchlym občerstvením. Je to malý priestor, káva sa podáva v plastových pohároch a zakúpiť si môžete, pizzu, hamburger či hranolčeky. Pre ilustráciu som odfotila „jedálny lístok“. Chcelo by to nejakú kultúrnejšiu reštauráciu. V aquaparku sa sice nachádza klasická reštaurácia, ale nie je možné sa do nej dostať v plavkách zvnútra. Bola som v mnohých aquaparkoch v Poľsku, ktoré majú stravovanie v aquaparku vyriešené oveľa civilizovanejšie.

 

 

 

 

Tak aby som to zhrnula, cena vstupenky na 1 osobu cez zľavomat vychádza na 10 € na celý deň aj so saunami, čo je super. Ak si zakúpite celodennú vstupenku priamo v aquaparku cena je 79 zl, čo je zhruba 19 €, čo už také super nie je. Za sauny sa platí 10 zl za 30 minút. Tie by som už nenavštívila ani zadarmo. V lete môže byť v tomto aquaparku fajn, keďže vonku okolo bazéna je kopa ležadiel a bazén.

Wellness komplexu dávam 6 bodov z možných 10-tich.

 

Facebook Comments

1 Comment

  1. Jozko

    7. augusta 2022 at 6:19

    Cisty biznis pri prichode sme cakali asi 40 minut na vstupe.chceli sme si zakupit celodenne listky na ktore nam vsak odpovedali ze mozeme kupit 2,5 hodinovy vstup .ktory je lacnejsi o 20 zlotych.cista katastrofa cely aqapark aj pristup .nikdy viac

Leave a Reply

÷ 1 = 6