Wellness pobyt Hotel Bankov Košice

Vzhľadom k tomu, že manžel ešte nemal vyčerpaný celý rekreačný príspevok od zamestnávateľa, rozhodli sme sa stráviť wellness pobyt v mesiaci november len 40 km od nášho bydliska v Hoteli Bankov v Košiach. Manžel zakúpil víkendový pobyt pre 2 osoby na 2 noci v cene 154 € na zľavovom portáli Zľavomat. V cene sme mali polpenziu a neobmedzený wellness. Na konci pobytu sme platili pobytovú taxu 1,50 € na osobu na noc.

Poloha hotela

Hotel sa nachádza len 4 km od centra Košíc. Hotel je akoby vsadený do prírody. Napriek tomu, že leží hneď pri ceste, všade navôkol je les. Je ideálny pre tých ľudí, ktorí hľadajú pokoj a relax. Hostia môžu bezplatne zaparkovať na parkovisku pred hotelom. Po prihlásení sa do hotela sme dostali welcome drink – pohár sektu.

Ubytovanie

Boli sme ubytovaní na izbe štandard, ktorá bola dosť maličká, ale veľmi pekná. Matrace boli kvalitné, kúrenie podlahové. Akurát toaleta už mala svoje roky, takže bol problém so splachovaním. Okna boli dvojité a preto bolo v izbe veľmi teplo.

 

Stravovanie

Stravovanie v Hoteli Bankov je na veľmi dobrej úrovni. Mali sme v cene bufetové raňajky a trojchodovú večeru, avšak nakoniec boli aj večere formou bufetu. Jedlá boli veľmi chutné a výber jedál bol dostatočný. Personál bol ústretový a ochotný. Takéto ukážkové správanie u personálu by som prijala vo všetkých hoteloch.

Wellness

Wellness v Hoteli Bankov vyzerá skvelo. Keď výjdete zo šatne uvidíte malý, ale pekne udržiavaný a vyhrievaný bazén, pri ktorom sú ležadlá. V saunovej časti sa nachádza ľadový bazénik, sprchy, a tri sauny – fínska a parná sauna a infra sauna. Odpočiváreň je nádherná. Sú tam štyri krásne biele postele a oproti nim je bio krb. Všade hraje relaxačná hudba. Raj pre tých, ktorí si chcú oddýchnúť a načerpať energiu. V teplých dňoch je možnosť oddychovať na ležadlách na vonkajšej terase. K dispozícii je voda v galóne a tiež citrónová voda v džbáne, ktorú pravidelne doplňajú. Wellness centru možno vytknúť len dve veci. Absencia vírivky je asi najväčší nedostatok. Ja sa priznám, že vo wellness centrách absolútnu väčšinu času trávim práve vo vírivke. Druhým problémom je, že bazénová časť nie je predelená so saunovou časťou a keď navštívia wellness centrum rodiny s deťmi, krik detí z bazéna je veľmi rušívým elementom pre relaxáciu v odpočivárni.

 

Výlety do okolia

Hotel sa nachádza v lese, aj keď pri ceste, takže sa môžete vybrať na prechádzku lesom. Boli sme sa pozrieť pri Kaplnke sv. Jána Nepomuckého, ku ktorej sme sa dostali po tzv. Starej spišskej ceste. Nájdete tam rôzne informačné tabule, kde sa popisuje história tohto miesta. Cestou sme stretli zopár cyklistov. Za príplatok je možné požičiať si bicykel aj v Hoteli Bankov. Cesta vedie na rekreačné stredisko Alpinka, kde je možné napríklad zahrať si golf. Neďaleko sa nachádza Košická detská historická železnica (KDHŽ) s trasou 4,2 km, ktorá vedie Čermeľským údolím. Táto pekná úzkorozchodná železnička bola v minulosti známa aj ako – Pionierská železnica, Mládežnícka železnica, Detská železnica či Čermeľská železnica. Na severnom konci Košíc na kopci Hradová sa nad celým mestom od roku 1986 týči 21 metrová vyhliadková veža a 12 km od hotela sa nachádza zoologická záhrada, ktorá je treťou najväčšou v Európe. Na svoje si prídu i „neturisti“, ktorí môžu svoj voľný čas stráviť v centre Košic prehliadkami historických pamiatok, či nákupmi.

 

Wellness pobyt v Hoteli Bankov hodnotím na 8 bodov z 10-tich.

 

 

 

Facebook Comments

1 Comment

  1. d

    16. júla 2020 at 10:56

    After I read this article, I got an idea that I could use for my next step. a few sentences are clearly illustrated here. thank you for writing this article. I got a lot of experience from here.. Ahoj, skvelá práca. Ďakujem za vašu prácu.

Leave a Reply

2 + 3 =