Wellness pobyt, jazero Vinné, Hotel VINNAY***

Víkendový wellness pobyt na Vinianskom jazere v Hoteli Vinnay na 2 noci sme zakúpili priamo na webovej stránke hotela za sumu 230 €. Po využití príspevku zamestnávateľa na rekreačný poukaz nás pobyt vyšiel na 115 €. Pobyt zahŕňal polpenziu, neobmedzený wellness a 1 hodinu bowlingu ako bonus. Jazero Vinné sa nachádza na východe Slovenska 11 km od mesta Michalovce a 3 km od Zemplínskej Šíravy. Obkolesuje ho krásna príroda. Vzniklo koncom 19. storočia ako rybník a to navŕšením umelej hrádze a čiastočným privedením vody z Vinianskeho potoka, ktorá zaplavila močaristú plochu. Dnes slúži jazero na kúpanie, Vrybolov i vodné športy, v zime na korčuľovanie. Rozlohou patrí jazero k tým menším, má len 8 hektárov. Najväčšia hĺbka vody dosahuje 3,8 metra.

Vinianske jazero a Hotel Vinnay
Vinianské jazero

UBYTOVANIE

Hotel Vinnay sa nachádza priamo na brehu jazera a ponúka krásne výhľady. Hotel má 20 izieb, reštauráciu s kapacitou 80 osôb, veľkú krytú terasu, relax bar, wellness centrum a bowling. My sme nemali izbu orientovanú k jazeru, čo doteraz ľutujem, pretože izby orientované k ceste sú totiž hlučnejšie. Navyše izby otočené k jazeru mali terasy s výhľadom. Nabudúce si určite radšej priplatím :-). Izba Klasik bola moderne zariadená, klasická manželská posteľ s vysokým kvalitným matracom, oproti posteli bola sedačka, stôl, stolička, minibar, televízor. V izbe sa nachádzali závesy, záclony, koberec. Samozrejmosťou bolo bezplatné pripojenie na wifi. V skrini bol župan, pripravené boli aj biele papuče, osušky i uteráky. Izba síce disponovala aj klimatizáciou, ale bezplatná je len v mesiacoch júl a august. V septembri v čase nášho pobytu nebola potrebná. Kúpeľňa mala sprchovací kút a bola spojená s toaletou. Súčasťou kúpeľne bol aj fén na vlasy, sprchovací gél, kúpacia čiapka, odličovacie tampóny a dokonca aj telové mlieko, ktoré som doteraz nevidela ani v štvorhviezdičkovom hoteli. Oceňujem, že sa z izby dalo v župane a papučiach prejsť po schodoch priamo do suterénu, kde sa nachádzal wellness.

dvojlôžková izba Klasik hotel Vinnay
dvojlôžková izba Klasik hotel Vinnay
kúpeľňa izba Klasic

STRAVOVANIE

Súčasťou nášho wellness balíka bola polpenzia, raňajky i večere boli formou bufetových stolov. Súčasťou prvej večere bol welcome drink. Išlo o miešaný drink, ktorého hlavnou zložkou bolo prosecco. Na raňajky boli k dispozícii párky, šunka, vajíčka, syry, jogurty, cereálie, ale aj ovocie a zelenina. Musím pochváliť rannú kávu. Nie v každom hoteli som v rámci raňajok bola s kávou spokojná. Čo sa týka večere, tiež bol výber dostatočný a každý si mohol vybrať podľa svojich preferencií. Personál bol ústretový a milý.

reštaurácia hotel Vinnay

OKOLIE

Nejde o moju prvú návštevu v tomto hoteli. Bola som tu pred deviatimi rokmi a keď som sa tu znovu vrátila, videla som koľko práce na hoteli a jeho okolí odviedli. Prostredie je naozaj nádherné. Okolie hotela je upravené a udržiavané, vytvorené sú terasovité miesta pre ležadlá. Ležadlá sa nachádzajú taktiež pri vonkajšom bazéne a tiež okolo ihriska z piesku, vytvoreného na plážový volejbal. Pekne upravené je aj okolie plážového baru a mne osobne sa páči aj sedenie na terase umiestnenej priamo na vode. Atmosféru „ako na Havaji“ dopĺňajú havajské bambusové slnečníky. Myslelo sa tiež na deti a preto sa v areáli nachádza aj malý bazénik pre deti, hojdačky či šmýkačka. Čas nemusíte tráviť len v areáli. Môžete sa vybrať aj na romantickú prechádzku okolo jazera. Nachádza sa tu požičovňa vodných bicyklov, člnov, tenisový kurt a požičovňa športových potrieb.

vonkajší bazén
detský bazén

WELLNESS

Wellness centrum hotela Vinnay je moderné, presvetlené, s výhľadom do prírody. Nachádza sa tam vnútorný i vonkajší wellness, tzv. „Wellness pod hviezdami“. Vnútorný wellness tvorí bazén, priestranná vírivka a jedna zapustená vírivka, tri sauny, fínska, parná a infra. Je tam tiež tepidárium s vyhrievanými ležadlami. Vonkajšie wellness ponúka vinnú saunu a malú fínsku saunu s panoramatickým výhľadom na jazero. Mňa najviac oslovila vonkajšia osvetlená vírivka, umiestnená v najvyššom bode wellnessu s krásnym výhľadom. Niečo pre romantikov 🙂 . Oceňujem, že som po niekoľkých návštevách wellness hotelov konečne dostala pri vstupe do wellness centra plachtu, hoci byt to malo byť všade samozrejmosťou. Priznávam však, že sa mi to stávalo hlavne v Poľsku a Maďarsku.

vnútorný wellness
vnútorný wellness
vonkajší wellness
vonkajší wellness
vonkajší wellness

Hneď vedľa wellness centra sa nachádza bowling s dvoma dráhami. Ako som už spomínala 1 hodina bowlingu je grátis.

bowling

VÝLETY

VINIANSKÝ HRAD

Viniansky hrad je zrúcaninou pôvodne gotického hradu z 13. storočia. V stredoveku bol hrad nazývaný Nogmihal. Hrad stojí na južných výbežkoch Vihorlatských vrchov v nadmorskej výške 325 m n. m. Od roku 1963 je vyhlásený za kultúrnu pamiatku. Od roku 2011 prebieha rekonštrukcia a záchrana hradnej zrúcaniny občianskym združením. Išli sme trasou z obce Vinné po modrej značke. Táto trasa trvá 40 minút. Kratšia je trasa od Vinianskeho jazera po žltej značke, kde sa dá ísť dlhšiu cestu autom, ale neodporúčam kvôli zlej ceste.

Viniansky hrad
Viniansky hrad
Výhľad z Vinianskeho hradu

MORSKÉ OKO

Morské oko je najväčšie jazero Vihorlatských vrchov a zároveň aj najväčšie zahradené sopečné jazero na Slovensku. Kým západný a severný breh jazera je pokrytý pieskom, východná časť je strmá a kamenistá. Jazero je vyhlásené za národnú prírodnú rezerváciu, patriacu do Svetového prírodného dedičstva UNESCO a je zaradené do 5. stupňa ochrany. Najvýraznejšou dominantou je Sninský kameň, odkiaľ je krásny výhľad na vrchy i doliny. Dá sa k nemu dostať po modrej značke.

Od hotela Vinnay je Morské oko vzdialené 32 km. Cesta na Morské oko sa začína na príjazdovom parkovisku odkiaľ sa peši miernym stúpaním po jednom kilometri dostanete do cieľa. Preto je táto „mini-túra“ vhodná aj pre rodiny s deťmi.

Morské oko
Morské oko
Morské oko
Morské oko

ZEMPLÍNSKA ŠÍRAVA

Zemplínska Šírava je vodná nádrž na východnom Slovenska v povodí Bodrogu pod Vihorlatskými vrchmi. Je druhou najväčšou vodnou nádržou podľa plochy hladiny na Slovensku. Bola postavená v rokoch 1963-1965 v súvislosti s vodohospodárskymi úpravami Podvihorlatskej priekopovej prepadliny. Primárnym účelom priehrady mala byť ochrana pred záplavami a zavlažovanie poľnohospodárskej pôdy. S miestom na rekreáciu sa rátalo len okrajovo. Avšak Zemplínska Šírava zaznamenala veľký nápor rekreantov a preto sa v sedemdesiatych rokoch začalo s budovaním rekreačných stredísk: Biela Hora, Hôrka, Medvedia Hora, Kaluža, Kamenec, Klokočov a Paľkov. Ako dieťa som s rodičmi a súrodencami trávila časť prázdnin v stredisku Kamenec v podnikovej chate môjho otca a preto mám na toto miesto nostalgické spomienky 🙂

Zemplínska Šírava
Zemplínska Šírava

.

Zemplínska Šírava

ANDRÁSSYOVSKÝ HISTORICKÝ PARK TREBIŠOV

Na spiatočnej ceste sme sa rozhodli navštíviť Mestský park v Trebišove. Od Vinianskeho jazera je vzdialený 36 km. Park sa nachádza v blízkosti Kaštieľa grófa Andrássyho, v ktorom sídli historické múzeum a kultúrne centrum. Andrássyovský park vznikol v 18. storočí po vzore anglických parkov. Rozprestiera sa na ploche 62 ha. Dreviny, ktoré sa v parku nachádzajú boli dovezené z celého sveta, napríklad sofora japonská, platan javorolistý, smrek inverza a podobne. V parku sa nachádza aj zrúcanina vodného hradu Parič a mauzóleum grófa Andrássyho z roku 1893. Park slúži ako oddychová zóna nie len pre miestnych obyvateľov, my sme sa na tomto krásnom mieste zastavili už po druhý krát. Pri mojej prvej návšteve bola už pokročilá jeseň a celý park hral nádhernými jesennými farbami.

Kaštieľ grófa Andrássyho – Múzeum

CELKOVÉ HODNOTENIE

Hotel Vinnay ma veľmi milo prekvapil a až na chladnú vodu vo vonkajšom bazéne mu niet čo vytknúť. Jedlo bolo fajn, personál sa správal profesionálne. Izby boli moderné a čisté. Nabudúce by som si zvolila izbu orientovanú na jazero kvôli hluku od cesty. Wellness centrum nie je veľké, ale na počet izieb v hoteli je adekvátne. V okolitých krajinách som sa stretávala s podobnou veľkosťou wellnessu v oveľa väčších hoteloch. Očaril ma hlavne vonkajší wellness pod hviezdami, ktorý nie je v hoteloch samozrejmosťou. Vonkajší areál hotela hodnotím ako nadštandardný, udržiavaný. Hotel je vhodný nie len pre páry, ale aj pre rodiny s deťmi. Disponuje aj detským kútikom. Pobyt v hoteli Vinnay hodnotím 9 bodmi z 10-tich.

Pobyt som kupovala na: https://hotelvinnay.sk/

Náklady:

pobyt pre 2 osoby na 2 noci s polpenziou – 230 €, po využití rekreačného poukazu 115 €

PHM – 25 €

Facebook Comments

Leave a Reply

÷ 4 = 2