Wellness pobyt, Hotel BESKID**** Balneo Medical Resort & SPA, Piwniczna-Zdrój, Poľsko

Wellness pobyt na 2 dni (1 noc) sme zakúpili na Zľavomate ešte v decembri pred Vianocami. Jeho cena bola 79 €, avšak vďaka získaným kreditom z adventného kalendára Zľavomatu sme zaň zaplatili 71 €. Vybrali sme si termín tesne pred Veľkou nocou. V apríli sa k nám pridali priatelia, avšak k dispozícii už bola len izba za 99 €. V cene sme mali raňajky formou bufetových stolov a neobmedzený wellness. Ani vo sne nás však nenapadlo, že v apríli na našom pobyte to bude vyzerať ako na severnom póle. Počasie si z nás riadne vystrelilo 🙂 .

Piwniczna-Zdrój leží v Malopoľskom vojvodstve a má 5760 obyvateľov. Bola založená v roku 1348. Po roku 1876 boli objavené liečivé účinky tunajších prameňov, ale kúpele tu vznikli až v roku 1932. Mestečko je obklopené krásnou prírodou a preteká ním rieka Poprad. Z Prešova je Piwniczna-Zdrój vzdialená 82 km.

UBYTOVANIE

Štvorhviezdičkový hotel Beskid sa nachádza na kopčeku blízko cesty, čo umožňuje krásne výhľady do prírody. Parkovanie pred hotelom je bezplatné. Štandarná izba je zariadená v modernom duchu. Zaujala ma hlavne šatníková stena, ktorá bola odlišná od klasických skríň v hoteloch, v ktorých sme boli doteraz ubytovaní. Izba bola vybavená minibarom, rýchlovarnou kanvicou, trezorom, telefónom, wifi. K dispozícii boli šálky, sklenené poháre, 2 fľaše minerálky, 2 sáčky instantnej kávy a 2 vrecúška čaju. Z izby bolo možné výjsť na priestrannú terasu, čo je v prípade teplých dní určite veľkým bonusom. Terasa poskytovala pekné výhľady. Kúpeľňa bola tiež nádherná, vybavená sprchovacím kútom, odkladacím priestorom, fénom. Samozrejmosťou boli uteráky, osušky, župany. V spchovacom kúte bol sprchový gél, pri umývadle tekuté mydlo. Ako malé negatívum by som uviedla absenciu šampónu, či odličovacích potrieb, ktoré sú v takýchto hoteloch bežné. Podlaha bola protišmyková, čo oceňujem.

STRAVOVANIE

V cene voucheru boli raňajky. Tie boli chutné a výber bol dostatočný. Napriek tomu nám personál ponúkal, že nám ešte pripraví jedlá navyše, ktoré neboli na bufetovom stole. Automat na kávu poskytoval rôzne druhy kávy. Uprednostnila som cappuccino. K dispozícii boli 2 druhy džúsu a voda. Čo sa týka ďalšieho stravovania, obedov či večerí, neviem posúdiť kvalitu, nakoľko sme sa stravovali mimo hotel.

WELLNESS

Wellness centrum hotela Beskid je moderné, presvetlené, s veľkými presklennými tabuľami s výhľadom do prírody. Počas teplých dní je možné opaľovať sa vonku, kde je umiestnený malý bazénik a ležadlá. Wellness vo vnútri tvorí menší bazén, priestranná vírivka, tri sauny, fínska, parná a infra a soľná jaskyňa. Chýbali nám plachty do sauny. Napriek tomu, že bazén je dosť malý, je ešte pozdĺžne predelený na detskú a dospelácku časť. V časti pre dospelých by vedľa seba ledva mohli plávať dvaja štíhli ľudia, aj to dosť nepohodlne. Okrem wellnessu si môžete zacvičiť vo fittness centre. Príjemne som sa cítila v soľnej jaskyni, kde je možné relaxovať pri relaxačnej hudbe za zvuku žblnkajúcej vody. Zrejme výber termínu wellnessu pred Veľkou nocou spôsobil, že sme si užívali privátne wellness len vo štvorici, čo bolo pre nás relaxačným balzamom na dušu 🙂 .

OKOLIE HOTELA

Hotel stojí trochu osamotene a nie je v bezproprestrednom kontakte s „civilizáciou“. Pre niekoho je však práve to výhodou. Mne to trochu prekážalo. Kúpeľný park sa nachádza 4 km od hotela. Mestečko Piwniczna Zdroj 3 km. Ide o malinké mestečko s malým štvorcovým námestíčkom, kde sa nachádzajú základné obchody.

VÝLETY V OKOLÍ

Krynica

Ďalším kúpeľným mestom ležiacim 36 km od Piwnicznej-Zdrój je mesto Krynica-Zdrój. Bolo založené v roku 1547 a má 11 500 obyvateľov. Svoju pozornosť si kúpele získali vďaka svojim minerálnym vodám, z ktorých nájznámejšia je voda Zuber z nezvyčajne vysokou mineralizáciou. Turistom, ktorí obľubujú prechádzky ponúka Krynica alejky a romantické altánky v Zdrojovom a Slotwinskom Parku, fontány v parku okolo Promenády a samotnú Promenádu. My sme však Krynicu navštívili v zasneženom chladnom počasí a preto sme naše prechádzky skrátili na minimum a neskôr sa išli zohriať do reštaurácie.

Cena parkovného sa pohybuje okolo 2 zl za hodinu.

Muszyna

28 km od Piwnicznej Zdrój leží mestečko Muszyna. Nachádza sa v Malopoľsku, v údolí rieky Poprad a jej dvoch prítokoch: potoky Szczawnik a Muszynka, v nadmorskej výške asi 450 m s.l. Muszyna hraničí so Slovenskom a poľským mestom Krynica-Zdrój.  Prvá zmienka o osídlení sa objavuje v listine v roku 1209. V súčasnosti má Muszyna štatút kúpeľného mesta s 4975 obyvateľmi.

Hlavnými atrakciami mesta Muszyna je hrad, Zmyslové záhrady a Biblické záhrady. V čase našej návštevy boli Biblické záhrady zatvorené. Prešli sme sa teda aspoň po areáli Zmyslových záhrad. Samozrejme je lepšie navštíviť toto miesto v neskoršej jari, v lete alebo začiatkom jesene, kedy je možné tieto krásy vnímať všetkými zmyslami. Podrobné informácie o princípe zmyslových záhrad i o zaujimavých miestach v Muszyne sa dozviete z môjho predchádzajúceho článku o Muszyne tu: http://www.cestujem-recenzujem.sk/2019/10/26/muszyna-polsko/

ČO OCHUTNAŤ

V meste Krynica sme navštivili Reštauráciu Izba Gazdziny, kde sme si dali typicky poľské jedlá a to Žurek a Pierogi. Žurek je poľská Veľkonočná polievka, ale jedáva sa aj počas bežného roka. Základ tvorí zákvas vyrobený z ražného chleba a vody. Môže sa konzumovať čistá alebo s klobáskou a vajíčkom. Čo sa týka Pierogov, podavajú sa z rôznymi plnkami. My sme si si objednali tri druhy pirohov, plnené mletým mäsom, kapustou a hríbami a zemiakmi a syrom. Najlepšími poľskými pivami sú Tyskie a Zywiec.

V meste Muszyna by som odporúčala Pizzériu Rzym, kde robia naozaj skvelú pizzu. Objavili sme aj kaviareň Szarotka, ktorá bola zariadená v retro štýle.

CELKOVĚ HODNOTENIE:

Ubytovanie v hoteli Beskid zodpovedá 4 hviezdičkám. Je na vysokej úrovni. Personál sa správal ústretovo, raňajky boli fajn. Vďaka nízkej obsadenosti hotela v danom čase, sme si užili privátny wellness. Negatívom bol malý bazén, z ktorého bol ešte „ukrojený“ priestor pre deti. Hotel bol dosť vzdialený od kúpeľného parku i samotného centra mestečka Piwniczna-Zdrój. Hodnotenie 8 bodov z 10.

Wellness pobyt som kupovala na Zľavomate: https://www.zlavomat.sk/akcia/786602-4-pobyt-v-kupelnom-meste-piwniczna-zdroj-so-stravou-a-neobmedzenym-wellness

Náklady na pobyt pre 2 osoby:

Ubytovanie pre 2 osoby vrátane raňajok a neobmedzeného wellnessu na 1 noc – 71 €

PHM – cca 18 €

Facebook Comments

Leave a Reply

− 9 = 1