Wellness – Chocholowskie Termy

Možno ste si všimli, že obľubujem wellness v poľských mestách. Zameriavam sa hlavne na tie, ktoré nie sú príliš ďaleko od môjho bydliska, aby som v nich pri jednodennom výjazde mohla stráviť minimálne 5-6 hodín. Tento krát sme sa s manželom vybrali do poľského Chocholowa.

Aquapark Chocholovské Termy funguje od roku 2016 a nachádza sa 20 minút cesty autom od Aquaparku Oravice na Slovensku. Celý komplex je rozlohou vodnej plochy 3000 m2 najväčším kúpeľným komplexom v regióne Podhale. Je využiteľný v zime i v lete, nakoľko má okrem vnútorných bazénov aj vonkajšie a rozľahlá trávnata plocha je prispôsobená početnému náporu návštevníkov. Komplex sa skladá z troch poschodí. Na prízemí sa nachádza liečivá zóna s dvoma vstupmi a to časť so slanou jódovou vodou a časť s termálnou sírovou vodou. Táto zóna je pochopiteľne určená na sedavé kúpele. Na prízemí je možné prejsť do vonkajšej bazénovej časti s vodným barom. Taktiež možno prejsť do časti s tobogánmi alebo si za príplatok môžete zaplávať vo veľkom plaveckom bazéne.

 

Východ, cez ktorý môžete vyplávať priamo do nekrytej vonkajšej zóny sa nachádza aj na prvom poschodí. V tejto časti sa nachádza najvačšie množstvo bazénov, väčších či menších víriviek a množstvo atrakcií pre deti. Vírivky obsahujú termálnu vodu s množstvom zdraviu prospešných látok ako sú síra, sodík, horčík a vápnik. Na medziposchodí sa nachádza stravovacia zóna,  zahrňajúca reštauráciu s bohatou ponukou a kaviareň, v ktorej sa okrem kávy a nápojov ponúkajú aj cukrárenske výrobky.

Na najvyššom poschodí, takmer „v podkroví“ sa nachádza saunárium. Môžete tam nájsť rôzne druhy sáun, soľnú jaskyňu, snehovú komoru, kneippov kúpeľ, ľadopád. Na vonkajšej terase sa nachádza fínska sauna a bazén s panoramatickým výhľadom na štíty Tatier. Táto terasa ma očarila. Jarné slnečné lúče mi hladkali tvár, kým som si hovela v bazéne a obdivovala krásnu tatranskú scenériu.

Momentálne sú Chocholovskie Termy v ponuke na zľavovom portáli ZľavaDňa za 21,90 € na osobu. Ide o celodenný vstup, vrátane saunového sveta.

https://www.zlavadna.sk/zlava_275177_celodenne-a-vecerne-vstupy-do-oblubeneho-aquaparku-chocholowskie-termy

Wellnessovému komplexu v Chocholowe dávam 10 bodov z 10-tich.

Facebook Comments

Leave a Reply

51 + = 57