Poľsko, Gorący Potok

Posledný marcový deň bolo nádherné počasie. Slnko svietilo a ľudia sa po dlhej zime vybrali do prírody, na výlet, či len tak na prechádzku v mieste svojho bydliska. Ja som sa rozhodla tento deň stráviť vo vonkajšom wellnesse v Poľsku.

Neviem, či Vám niečo hovorí  pojem Gorący Potok. Ja som sa s ním prvý krát stretla na Zľavomate – Termy Gorący Potok. Nachádza sa na juhu Poľska, len pár kilometrov za slovenskou hranicou pri obci Szaflary.  Komplex Gorący Potok pozostáva z vonkajších bazénov naplnených termálnou vodou 34 až 40 ° C. Celkovo ponúka 22 bazénov, ale nie všetky sú otvorené celoročne. Keďže voda v bazénoch je teplá, môžete v nej relaxovať aj pri mínusových teplotách.

Komplex so saunami nie je až taký rozsiahly. Nachádza sa v ňom fínska sauna, parná sauna i infra sauna. V tomto komplexe sa nachádza aj tzv.“ borowinové kúpanie“. Ide o rašelinu, ktorá má liečivé účinky na organizmus. Taktiež sa tam nachádza jaccuzi pod holým nebom a sedací kúpeľ s umelým vodopádom a minijazierkom vytvoreným z kameňov. To všetko bolo zasadené do dreveného domčeka s prepadnutou strechou 🙂 .

O zábavu majú postarané aj deti, ktoré majú v letných mesiacoch k dispozícii tobogány, šmýkalky, detskú škôlku, ale aj mnoho ďalších atrakcíí. V marci však tieto atrakcie ešte nefungujú. Najviac ma zaujalo, že počas nášho celodenného pobytu hrala živá kapela. V rytme španielských a talianských piesni sa ľudia pustili v bazénoch do tanca. Ešte som nezažila vo wellnesse živú muziku a bola som z toho naozaj nadšená. Vytváralo to skvelú atmosféru, v dôsledku čoho boli všetci pozitiívne naladení.

V komplexe boli dve reštaurácie. Na prízemí lacnejšia s jedlom „na váhu“ a na poschodí drahšia – „Steak House“. . Okrem spomínaných reštaurácií je tam aj malá vináreň, v ktorej si kúpite víno, pivo alebo iný alkohol. Kávu však v tomto zariadení nenájdete.

Na tomto wellnesse sa mi páčilo takmer všetko. To, že v ňom nebolo príliš veľa ľúdi, to že ste si mohli zobrať drink rovno do bazéna a pomaly ho srkať, to že vonku môže byť chladno a Vám je v termálnej vode fajn i to, že si môžete vybrať, akú cenovú kategoriu si vyberiete, keď sa chcete naobedovať.

Celodenné vstupné cez Zľavomat nás vyšlo na 25,99 € pre 2 osoby, spolu s 1,5 hodinovým vstupom do saunového sveta.  (viď link)

https://www.zlavomat.sk/podnik/29318-goracy-potok

Dávam 9 bodov z 10 tich.

 

Facebook Comments

Leave a Reply

2 × 5 =