Výlet do Zejmarskej rokliny

Krásny slnečný prvomájový deň sme sa rozhodli stráviť aktívne. Nie som žiadnou skúsenou turistkou, tak som vymyslela nenáročný výlet. Našim cieľom sa stala Zejmarská roklina, ktorá leží v južnej časti Slovenského Raja.

Autom sme prišli zo smeru Spišská Nová Ves do dedinky Mlynky-Biele Vody.  Do údolia potoka sa dostaneme chodníkom, ktorý neskôr vstupuje do riečiska a v stúpaní prichádzame až k Nálepkovým vodopádom.

Tiesńava bola sprístupnená verejnosti vďaka rebríkom, ktoré sú určitou atrakciou a lákajú preto množstvo turistov. Výdatným zdrojom tohto potoka je mohutná vyvieračka – Zejmarská studňa. Od nej postupujeme ďalej až k planine Geravy, kde nás čaká horská Chata Geravy. Na lúke pred hotelom voľne pobehujú kone a vytvárajú tak úžasnú atmosféru.

Po polhodinovej prestávke, sme sa vybrali späť do východzieho bodu. Samozrejme bolo možné vybrať si trasu a pokračovať ďalej v turistike, avšak nám šlo skôr o pohodový výlet, ako o prekonávanie svojich limitov 🙂  Jednosmerná trasa po horskú Chatu Geravy trvá asi 50 minút.

Facebook Comments

Leave a Reply

+ 43 = 46