Wellness v Patinciach

Wellness v Patinciach

 

V mesiaci apríl som sa vybrala spolu s manželom na víkendový pobyt do Patiniec, ležiacich 16 km od Komárna. Tento mesiac som si vybrala zámerne, pretože ide o predsezónu a dúfala som, že priestory wellnessu nebudú praskať vo švíkoch. Moje predpoklady sa splnili. Naozaj sme mali súkromie a oddych taký, aký by som si na takomto pobyte predstavovala. Vonkajšie bazény síce ešte neboli v prevádzke, ale to mi vôbec nevadilo. Počasie by som označila na toto ročné obdobie za rozprávkové. Zažili sme také malé leto. Trošku sa povenujem jednotlivým aspektom pobytu.


Ubytovanie:

Wellness Hotel Patince je štvorhviezdičkový hotel s komplexnými službami. Ubytovaní sme boli v izbe štandard, ktorá bola dostatočne priestranná a situovaná našťastie nie smerom na parkovisko, ale  do vnútra komplexu, kde sa nachádzali rímske kúpele, pripomínajúce skôr jazierko. Uprostred neho sa nachádzala fontánka. V jazierku plávali ryby i žaby, ktoré vytvárali svojim hlasným kvákaním atmosféru močiara kdesi hboko v prírode. Na izbe bol minibar, telefón, minitrezor a rôzne časopisy. Kúpeľňa bola priestranná, spojená s toaletou. Vybavená bola fénom, sprchovacím gélom aj odlíčovacími tampónmi a čiapkou do sprchy. Na izbe boli župany, osušky i jednorazové papuče.
Personál bol milý a ústretový.


Stravovanie

Na tomto pobyte sme mali plnú penziu, takže sme sa nemuseli o nič starať a vychutnávať si len odpočinok. Raňajky a večere boli formou bufetových stolov a obedy výberom z obedového menu. Jedlo bolo chutné, hoci výber nebol až taký pestrý, ale vzhľadom k nižšiemu počtu klientov v tomto období je to „odpustiteľné“ 🙂 .


Wellness

Bazénový svet zahŕňa veľký relaxačný bazén s vodnými masážnymi delami, vodné masážne postele, vodný hríb, jaskyňu (skôr jaskynku), divokú rieku (ktorá mimochodom až tak divoká nebola), sedaci kľudový bazén (v miestnosti bol vydýchaný vzduch) a 10 – miestnu vírivku.

Saunový svet zahŕňa fínsku saunu, švédsku saunu, parnú saunu,  bylinkovú  aromatickú saunu, ľadový relax,  vírivku, ochladzovací minibazén a Kneippov šliapací kúpeľ.

V letnej sezóne sú otvorené aj vonkajšie bazény (narátala som ich 5).  Areál je olemovaný jazierkom, na ktorom si v sezóne môžete vypožičať loďku alebo vodný bicykel (2 €).

K dispozícii sú lehátka na opaľovanie (tie som využila už teraz v apríli)


Iné aktivity

V priestoroch hotela sa nachádza solídne vybavené fitness centrum, ktoré som  využila každý deň. Taktiež sa dá zahrať ping-pong a  bowling. Bowlingová dráha stojí na hodinu 16 € alebo ju máte započítanú ako bonus pri nákupe pobytu.


Výlety do okolia

    

Pre tých, ktorí si svoj oddych nepredstavujú tak, že budú od rána do večera „wellnessovať“ je tu možnosť výletov do blízkeho okolia. Hotel ponúka plavbu loďou z prístavu v Patinciach do Komárna. Keďže sme prišli na pobyt týždeň pred otvorením sezóny, vybrali sme sa na výlet do Komárna autom. Našim cieľom bola Vojenská pevnosť. Protiturecká pevnosť v Komárne je pevnosť vystavaná v dvoch obdobiach. Na základoch staršieho hradu sa začala roku 1546 výstavba Starej pevnosti a roku 1658 začala výstavba Novej pevnosti. Pevnosť bola vyhlásená za národnú kultúrnu pamiatku v roku 1963. Sprievodkyňa nás informovala, že prehliadka bude trvať asi jednu hodinu, ale trvala dlhšie, takže si na to vyhraďte aspoň hodinu a pol svojho času.

V nedeľu (deň odchodu), sme sa po absolvovaní doobedňajšieho wellnessu vybrali do maďarského Ostrihomu. V Štúrove, ktoré je vzdialené od Patiniec 35 km, sme sa cez most Márie Valérie, ktorý spája Štúrovo s Ostrihomom už 15 rokov, dostali na maďarskú stranu a zaparkovali sme rovno pod Ostrihomskou bazilikou.  Táto bazilika je po bazilikách sv. Petra (Rím) a sv. Pavla (Londýn) tretím najväčším kostolom v Európe. Po prehliadke kostola sme sa rozhodli ísť do 71,5 metrov vysokej kupoly. Schodov bolo neúrekom, ale odmenou nám bol nádherný výhľad. Vstupné do kupoly pre dospelého stojí 700 forintov, čo je zruba 2,50 €.


Finančná náročnosť

Na víkendový pobyt do Patiniec sa môžete dostať od 119 € na osobu. Pobyt zahŕňa ubytovanie, polopenziu, neobmedzený vstup do bazénového i saunového sveta a do fitness centra. Ak sa Vám zdá táto suma privysoká, môžete si zakúpiť na zľavovom portáli celodenný lístok do bazénového sveta za 6,90 € alebo celodenný lístok do bazénového i saunového sveta za 9,90 €. Ak ste však z východu ako ja, rozumnejšie by bolo nájsť si aspoň na jednu noc nocľah.  Prípadne vyhrať celý pobyt v tombole, ako to bolo v mojom prípade 🙂 .


Celkové hodnotenie pobytu:

S pobytom som bola veľmi spokojná, vrátila som sa domov zrelaxovaná a s novými zážitkami. V tejto lokalite som bola prvý krát, takže som objavila aj nový kút nášho krásneho Slovenska 🙂 .

Dávam 8 bodov z 10.

Facebook Comments

Leave a Reply

24 ÷ 4 =