Wellness, BIO rezort Zlatý Hýľ****

Na Vianoce sme dostali skvelý darček, dvojhodinový wellness s trojchodovou večerou pre 2 osoby v Bio-rezorte Zlatý Hýľ, ktorý sme sa rozhodli využiť v mesiaci apríl. Cena darčekovej poukážky bola 100 €. Hotel Zlatý Hýľ sa nachádza 16 km od Košíc, medzi obcami Hýľov a Zlatá Idka a je obklopený lesom. Bio hotelom je nazývaný preto, že k príprave jedál využíva bio produkty neďalekej farmy.

Celý hotel doslova vonia novotou, je vkusne a moderne zariadený. Už pri vstupe do vestibulu hotela musí byť zákazník očarený a urobí si ihneď predstavu o tom, čo ho asi v tomto rezorte čaká. Ja som bola očarená už pri vstupe na toaletu nachádzajúcu sa na chodbe hotela, cestou k wellness centru :-). Dekoratér sa tu doslova vyhral a myslel na každú maličkosť. Zrkadlo ako z antických dôb, miesto plastového odpadkového koša, štýlový prútený kôš. Na ruky môžete použiť bio kozmetiku.

Wellness centrum disponovalo 17 metrovým bazénom, ktorého súčasťou sú masážne trysky, bublinkové lavice, vodopád a bazénová vírivka. Wellness centrum zahŕňa fínsku saunu, bylinkovú suchú saunu, parnú saunu s Himalájskou soľnou terapiou, veľkú jacuzzi s výhľadom na les, vonkajší ochladzovací bazén, ochladzovacie vedro a regeneračný kúpeľ na nohy. Jediné čo mi tam chýbalo bol malý bazén pre deti, pretože rodičia s malými deťmi tak museli byť so svojimi ratolesťami vo veľkom bazéne. Pri vstupe do wellness zóny sa môžete ponúknuť bio jabĺčkami alebo si naliať vodu s citrónom.

Dve hodiny uplynuli celkom rýchlo a my sme sa presunuli do reštaurácie, kde sme mali trojchodovú večeru v cene darčekového voucheru. Mali sme možnosť vybrať si jedlo z jedálneho lístka. Vybrali sme si hovädziu polievku, hovädziu roštenku a hovädzí burger. Ako dezert čokoládové brownies. Jedlo bolo vynikajúce, mäsko sa rozplývalo na jazyku 🙂 . Ceny sú však pomerne vysoké, ale pri bio hovädzom mäse z farmy sa to dalo očakávať. Pre ilustráciu cena za hovädziu roštenku bola 26 €. Tak ako celý hotel, aj reštaurácia bola štýlovo zariadená.

Celkové hodnotenie:

Keďže sme v tomto hoteli neboli ubytovaní, môžem hodnotiť len wellness a stravu. Wellness centrum v tomto hoteli je čo sa týka veľkosti vyhovujúce, povedala by som, že je klasické ako vo väčšine hotelov tejto kategórie. Všade je čisto, všetko pôsobí novo a upravene. Bazén je síce dostatočne veľký na plávanie, ale keď sa v ňom zíde viac rodín s deťmi zaberú značnú časť bazénu. Preto by bolo lepšie keby deti malý vlastný menší bazénik. Saunová časť je oddelená, k dispozícii je voda s citrónom, či jabĺčka. Do sáun je vstup v plachtách, čo oceňujem, pretože sa občas stretávam s wellness centrami, ktoré nepochopiteľne akceptujú vstup v plavkách. Na stránke hotela som sa dočítala, že vstupné na bazén + sauny je 28 € na osobu. Čo sa týka stravovania, jedlo podávané v reštaurácii je vynikajúce, avšak musíte sa pripraviť na vysoké ceny. Ubytovanie som si pozrela len cez web, preto ho nebudem hodnotiť, avšak na stránke Zľavomatu ponúkajú víkendový pobyt (2 noci) v izbe Standard za 538 €, čo je už naozaj vysoká cena.

Wellnessu dávam 9 bodov z možných 10.

Facebook Comments

Leave a Reply

+ 37 = 45